Sladový kachní bujon s masem
150 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 200gramůCeler bulvový
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kilogramKachna mražená
- 3kusyRajčata
- 2kusyMrkev kořen
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 250gramůKachní prsa
- 0,5litrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKerblík
- 1špetkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1499 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
114 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme bujón z kachny: očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
- 2Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 3Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme do vody k masu.
- 4Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.
- 5Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 6Kachní omytá prsa pokrájíme na hranolky a v pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) podusíme doměkka přibližně 10 minut. Pak je osolíme, opepříme, přilijeme ½ litru kachního bujonu a ½ litru sladového - černého piva. Přidáme špetku kardamomu a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut a podáváme s omytými, otrhanými lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.