Slané tyčinky s dipem z tuňáka

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
168 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme, rozmícháme v 250 ml vlažné vody, do mísy dáme mouku, rostlinný tuk, lžičku soli a rozmíchané droždí. S pomocí ručního hnětače vypracujeme hladké těsto, zakryjeme a necháme 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
  • 2
    Na pomoučněném vále utvoříme z těsta váleček, zhruba o síle prstu. Nakrájíme na 15 cm dlouhé tyčinky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomažeme slanou vodou, polovinu tyčinek posypeme sezamovým semínkem, polovinu kmínem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Během pečení oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno. Tuňáka v oleji rozmixujeme s hořčicí, majonézou, sardinkami, citrónovou šťávou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme tymián.
  • 3
    Tyčinky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. Podáváme s dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.