Slané tyčinky s dipem z tuňáka
65 min.
Ingredience
- Dip
- 1lžíceMajonéza
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice
- 2kusySardinka obecná
- 1stroužekČesnek
- 150gramůTuňák v oleji
- 42gramůDroždí
- 40gramůTuk
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKmín celý
- 2lžíceSezam - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme, rozmícháme v 250 ml vlažné vody, do mísy dáme mouku, rostlinný tuk, lžičku soli a rozmíchané droždí. S pomocí ručního hnětače vypracujeme hladké těsto, zakryjeme a necháme 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- 2Na pomoučněném vále utvoříme z těsta váleček, zhruba o síle prstu. Nakrájíme na 15 cm dlouhé tyčinky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomažeme slanou vodou, polovinu tyčinek posypeme sezamovým semínkem, polovinu kmínem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Během pečení oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno. Tuňáka v oleji rozmixujeme s hořčicí, majonézou, sardinkami, citrónovou šťávou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme tymián.
- 3Tyčinky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. Podáváme s dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.