Slaninová omáčka k vejcím
30 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 30gramůPažitka
- 10gramůKopr čerstvý
- 125gramůSlanina vepřová
- 4kusyŠalotka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůOcet vinný
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 20gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na velmi jemno a na mírném plameni necháme vyškvařit. Vmícháme šalotky, přidáme česnek. Všechno rychle osmažíme. Přidáme máslo, vmícháme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Dobře rozmícháme a necháme 10 minut mírně vařit. Potom přidáme octovou esenci.
- 2Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme, pažitku nakrájíme na kroužky. Poté je přidáme do omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a cukrem.
- 3Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a necháme 5 minut proležet v omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.