Slaninová omáčka k vejcím

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na velmi jemno a na mírném plameni necháme vyškvařit. Vmícháme šalotky, přidáme česnek. Všechno rychle osmažíme. Přidáme máslo, vmícháme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Dobře rozmícháme a necháme 10 minut mírně vařit. Potom přidáme octovou esenci.
  • 2
    Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme, pažitku nakrájíme na kroužky. Poté je přidáme do omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a cukrem.
  • 3
    Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a necháme 5 minut proležet v omáčce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.