Slaný garnátový dort

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce s vlažnou vodou necháme bobtnat hrozinky. Očistíme ocásky garnátů, omyjeme, nakrájíme nahrubo a 6 ks odložíme stranou na ozdobu. Mandle, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Vše dáme do mísy, přidáme pokrájené ocásky garnátů a nabobtnalé a scezené hrozinky. V misce rozšleháme z vajíčka, mléka, šafránu, soli a pepře směs. Vše důkladně promícháme.
  • 2
    Válečkem rozválíme tři čtvrtiny těsta na kruhový plát o tloušťce asi 3 mm. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme mokou. Těsto vložíme do formy. Dno propícháme vidličkou a na těsto rozetřeme připravenou směs.
  • 3
    Rozválíme zbyvající těsto a položíme na vrch. Převislé okraje těsta odřízneme a vytvarujeme drobné ozdoby dle vlastní fantazie. Vrchní okraj přitiskneme k těstu ve formě. Vršek potřeme zbývajícím rozšlehaným vajíčkem. Navrch vložíme ozdoby a potřeme vajíčkem. Dort pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě na 180°C. Upečený slaný dort vytáhneme z trouby, přendáme na servírovací mísu a uprostřed ozdobíme garnáty, které jsme dali stranou a uvařili v páře. Hotový dort podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.