Slaný koláč se sýrem a chřestem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
565 mg
Cukr
994 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň: Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme na kousky, bazalku, mátu, oregano a petrželovou nať opereme, necháme oschnout a nasekáme na kousky. Všechny suroviny promícháme se šlehačkou a s vejci.
  • 2
    Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru a po uvaření necháme okapat. Z listového těsta vyválíme dva stejné pláty. Jedním plátem těsta vyložíme máslem vymazanou formu, ve které budeme koláč péct, druhý plát použijeme na vrchní uzavření koláče před pečením. Na plát těsta, kterým jsme vyložili pečící formu, rozložíme zeleninovou nádivku s kousky vařeného chřestu a druhým plátem koláč přiklopíme.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový koláč rozkrájíme a ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.