Slaný koláč se sýrem a chřestem
70 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 200gramůChřest zelený
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůListové těsto
- Náplň
- 150gramůSýr Feta
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyŠalotka
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáta
- 2lžíceBazalka
- 2lžíceOregano čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
565 mg
Cukr
994 mg
Postup přípravy
- 1Náplň: Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme na kousky, bazalku, mátu, oregano a petrželovou nať opereme, necháme oschnout a nasekáme na kousky. Všechny suroviny promícháme se šlehačkou a s vejci.
- 2Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru a po uvaření necháme okapat. Z listového těsta vyválíme dva stejné pláty. Jedním plátem těsta vyložíme máslem vymazanou formu, ve které budeme koláč péct, druhý plát použijeme na vrchní uzavření koláče před pečením. Na plát těsta, kterým jsme vyložili pečící formu, rozložíme zeleninovou nádivku s kousky vařeného chřestu a druhým plátem koláč přiklopíme.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový koláč rozkrájíme a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.