Slaný závin s houbovou nádivkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
35 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
367 mg
Cukr
231 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí, hřibovité houby nadrobno pokrájíme, na jemno nasekáme 5 lžic pažitky, 2 lžíce bazalky a 1 lžíci čerstvé petrželové natě. Dále nasekáme 3 lžíce pražených pistáciových oříšků.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme cibulku, přidáme houby a zvolna dusíme asi 5 minut. Směs pak zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme vývar, osolíme a opepříme a mícháme, až směs zhoustne. Necháme dobře vychladnout a pak vmícháme 3 lžíce sekané pažitky a 2 lžíce posekané bazalky.
  • 3
    Na pomoučený vál rozložíme jeden plát listového těsta, na který rozprostřeme jednu šestinu houbové směsi a posypeme šestinou pražených oříšků.
  • 4
    Překlopíme protilehlé strany plátu na sebe, aby se uprostřed překrývaly, pak ještě jednou přeložíme. Hotový závin pokrájíme na 8 plátků, postup opakujeme se zbývajícími surovinami.
  • 5
    Nakrájené plátky rolády dáme na pět minut do mrazničky, pak je vyrovnáme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme péci na 12-15 minut do trouby předehřáté na 220 °C.
  • 6
    Mezitím promícháme 6 lžic majonézy a 2 lžíce nasekané pažitky s 1 lžící petrželky, osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odstát.
  • 7
    Kousky závinu servírujeme přelité ochucenou majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.