Slaný závin s houbovou nádivkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHouby čerstvé
- 5lžicPažitka
- 2lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžícePistácie
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceVývar zeleninový
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6plátkůListové těsto
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicMajonéza
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
35 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
367 mg
Cukr
231 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí, hřibovité houby nadrobno pokrájíme, na jemno nasekáme 5 lžic pažitky, 2 lžíce bazalky a 1 lžíci čerstvé petrželové natě. Dále nasekáme 3 lžíce pražených pistáciových oříšků.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme cibulku, přidáme houby a zvolna dusíme asi 5 minut. Směs pak zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme vývar, osolíme a opepříme a mícháme, až směs zhoustne. Necháme dobře vychladnout a pak vmícháme 3 lžíce sekané pažitky a 2 lžíce posekané bazalky.
- 3Na pomoučený vál rozložíme jeden plát listového těsta, na který rozprostřeme jednu šestinu houbové směsi a posypeme šestinou pražených oříšků.
- 4Překlopíme protilehlé strany plátu na sebe, aby se uprostřed překrývaly, pak ještě jednou přeložíme. Hotový závin pokrájíme na 8 plátků, postup opakujeme se zbývajícími surovinami.
- 5Nakrájené plátky rolády dáme na pět minut do mrazničky, pak je vyrovnáme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme péci na 12-15 minut do trouby předehřáté na 220 °C.
- 6Mezitím promícháme 6 lžic majonézy a 2 lžíce nasekané pažitky s 1 lžící petrželky, osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odstát.
- 7Kousky závinu servírujeme přelité ochucenou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.