Slávky na červeném víně
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2kilogramyMušle slávky
- 100gramůPórek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPažitka
- 500mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 5gramůKmín celý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slávky kuchyňsky připravíme. Do hrnce dáme oloupanou cibuli, na 1 cm široká kolečka nakrájený pórek, vodu, vinný ocet, bobkový list, hřebíček a kmín. Vývar uvedeme do varu, přidáme mušle a pod pokličkou za občasného potřesení hrncem 10 minut vaříme, až se mušle otevřou. Poté otevřené mušle necháme stranou, zavřené vyhodíme, vývar zredukujeme na polovinu.
- 2V hrnci připravíme omáčku. Zahřejeme máslo, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osolíme, dusíme asi 3 minuty, zaprášíme moukou. Osmahneme dozlatova, podlijeme procezeným vývarem a za stálého míchání 5 minut vaříme. Okořeníme pepřem a cukrem, přidáme víno a vše prohřejeme, avšak již nevaříme. Omáčku posypeme nadrobno nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.
- 3Každý stolující otevře mušli, uvolní jinou lasturou masíčko, které poté v lastuře zakápne omáčkou a sní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.