Slávky na kari
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůPepř černý celý
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 50gramůCeler řapíkatý
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
- 70mililitrůOlej olivový
- 1kilogramMušle slávky
- 30gramůKari koření
- 1kusMrkev kořen
- 1kusJablka
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
29 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme mrkev a očistíme celer. Všechnu zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme, celer pokrájíme, mrkev nakrájíme na kolečka a stroužky česneku rozdrtíme. Oloupeme jablko a pokrájíme na kostičky.
- 2Oškrábeme slávky, omyjeme a dáme do pánve. Přidáme stroužek česneku, lžíci oleje, petrželku, víno a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme otevřít.
- 3Pánev stáhneme ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a slávky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme.
- 4Do pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme a osmažíme nasekanou cibuli, pokrájenou mrkev a celer, stroužek česneku a na kostičky pokrájené jablko.
- 5Přidáme kari, sůl, pepř a vše promícháme. Přilijeme 1 dl uschované tekutiny z vaření slávek a povaříme. Protlačíme směs sítem do pánve, přilijeme smetanu a necháme zčásti vyvařit. Přidáme vyloupané slávky a prohřejeme. Uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody a smícháme s připravenou omáčkou na kari. Posypeme petrželkou, promícháme a pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.