Slávky s omáčkou pesto
65 min.
Ingredience
- 900gramůMušle slávky
- 2lžíceSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 120gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicBazalka
- 1lžíceOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a kartáčkem vydrhnuté slávky zbavíme byssových vláken. Ty, které jsou otevřené, nepoužíváme. Uzavřené slávky vaříme pod pokličkou na silném ohni 3-4 minuty ve velkém hrnci s malým množstvím vody. Ty, které se ani po 4 minutách neotevřou, vyhodíme, pak slijeme tekutinu, přecedíme ji a vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane pouze jedna lžíce. Přelijeme do mixéru, přidáme lístky bazalky, česnek, piniové oříšky, parmazán a vše rozmixujeme. Přidáme olivový olej, strouhanku, osolíme, opepříme a dále mixujeme, aby se vše dobře promíchalo.
- 2Mezitím vychládlé slávky otevřeme, uvolníme maso od skořápky a prázdnou polovinu schránky vyhodíme. Potom rozdělíme omáčku pesto se strouhankou na slávky, rozložíme je na plech a pod předehřátým grilem zapečeme. Když je maso slávek dobře prohřáté, upravíme je na talíře, obložíme plátky rajčat, bazalkovými lístky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.