Slávky v rajčatové omáčce
35 min.
Ingredience
- 0,5kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 900gramůMušle slávky
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nasekanou cibuli a česnek dáme do pánve a podusíme na oleji pod pokličkou 3 minuty. Každé z rajčat nařízneme křížem a dáme do misky. Zalijeme vařící vodou a blanšírujeme 45 vteřin. Necháme je okapat a ponoříme do studené vody, poté je snadno oloupeme. Přidáme je ke směsi do pánve a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Přidáme sůl, pepř a polovinu petrželky.
- 2Ve studené vodě vydrhneme mušle a odstraníme otevřené mušle, které se ani po ostrém poklepání nezavřou.
- 3Do velkého hrnce dáme mušle, přidáme tolik vroucí vody, aby byly ponořené. Hrnec přikryjeme a vaříme 2 minuty, aby se mušle otevřely. Po minutě promícháme, scedíme a necháme okapat. Prázdné půlky zahodíme. Plné půlky dáme na pečicí plech.
- 4Do každé mušle dáme lžící rajčatovou omáčku. Smícháme strouhanku s parmezánem a posypeme mušle. Zapékáme 2 minuty.
- 5Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.