Slepice na víně s rajčaty
80 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej stolní
- 1decilitrVíno bílé
- 5kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 8kusůCibulka jarní
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKečup
- 0,5litrVývar slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek, přidáme očištěné porce slepice, kečup, víno, trochu vývaru, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vše dusíme do měkka, během dušení porce obracíme a podléváme vývarem.
- 2Očištěné, na plátky pokrájené žampiony spolu s cibulkami podusíme na másle. Přidáme je k měkkému masu, okořeníme oreganem a nasekanou petrželkou a ještě krátce podusíme.
- 3Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.