Slepice po irsku
120 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici zbavíme konců křídel, úplně ji vykostíme a maso nakrájíme na 4-5 cm kousky. Oloupeme cibule, přepůlíme je a nakrájíme na půlkolečka a oloupaný česnek na kousky.
- 2Ve velkém hrnci uvedeme do varu asi 1 l vody, vložíme slepici, cibuli, česnek, sůl a pepř a vaříme.
- 3Mezitím očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, celer, mrkev a petržel. Půlku kapusty zbavíme košťálů, nakrájíme ji na proužky.
- 4Asi po hodině varu ke slepici do hrnce přidáme nakrájené brambory se zeleninou a vše vaříme doměkka a nahusto.
- 5Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 6Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ho posypaný sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.