Slepice s nádivkou
160 min.
Ingredience
- 1200gramůSlepice
- 300gramůVepřová krkovička
- 100gramůJátra drůbeží
- 70gramůŠunka parmská
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5000mililitrůVoda pitná
- 180gramůCibule
- 180gramůMrkev kořen
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý celý
- 200gramůPórek
- 120gramůCeler - nať
- 3gramyTymián čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 10mililitrůKoňak Armaňak
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krkovičku umeleme, smícháme s nasekanými játry, pokrájenou šunkou, vejcem, strouhankou, armaňakem, nakrájenou petrželí a česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Nádivkou naplníme slepici, tu pevně svážeme a dáme do hrnce. Zalijeme 5 l vody a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Poté přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, pórky, celerovou nať, celý pepř, tymián a bobkový list.
- 2Vaříme 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.