Slepičí bujon se skleněnými nudlemi
140 min.
Ingredience
- Slepičí bujon
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 200gramůMrkev kořen
- 1lžíceCeler - nať
- 100gramůKuřecí prsa
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOlej sezamový
- 2špetkyKoriandr mletý
- 2špetkyKari koření
- 10gramůZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůNudle skleněné
- 150gramůPórek
- 1lžičkaKmín římský
- 1kusCitronová tráva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
- 2Kuřecí omytá prsa pokrájíme na nudličky, dáme do misky, smícháme s rýžovým vínem a sojovou omáčkou.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji maso pomalu opékáme, ochutíme koriandrem, kari kořením, nastrouhaným čerstvým zázvorem a zalijeme 1 litrem slepičího bujonu. Přidáme stonek citronové trávy, ochutíme solí a vaříme 10 minut.
- 4Skleněné nudle a pórek přimícháme do bujonu 3 minuty před dokončením. Citronovou trávu vyjmeme z polévky a každou porci podáváme posypanou špetkou římského kmínu.
- 5Slepičí bujon [28675]:
- 6Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 7Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 8Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 9Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 10Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.