Slepičí polévka s domácí zavářkou
80 min.
Ingredience
- Polévka
- 500gramůSlepice
- 50gramůSádlo škvařené
- 40gramůCibule
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 1špetkaŠafrán
- 20gramůPažitka
- 1400mililitrůVoda pitná
- Zavářka
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 15gramůSůl
- 1400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, lžíci vody a vypracujeme tužší těsto na zavářku. Necháme chvilku odpočinout.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přidáme půlku omyté slepice, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme jednu hodinu. Mezitím si v pánvi rozškvaříme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vývaru od slepice a dusíme 5 minut. Z hrnce vyndáme slepici, zbavíme ji kůže, maso obereme a nakrájíme na malé kousky, vrátíme ho do polévky, přidáme podušenou zeleninu, přidáme šafrán a povaříme pár minut.
- 3V rendlíku přivedeme k varu trochu vody, osolíme a na hrubém struhadle strouháme těsto na zavářku rovnou do vroucí vody. Promícháme a povaříme pět minut. Scedíme a necháme okapat.
- 4Do talířů vložíme porci zavářky a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.