Slepičí polévka s domácí zavářkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, lžíci vody a vypracujeme tužší těsto na zavářku. Necháme chvilku odpočinout.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme půlku omyté slepice, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme jednu hodinu. Mezitím si v pánvi rozškvaříme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vývaru od slepice a dusíme 5 minut. Z hrnce vyndáme slepici, zbavíme ji kůže, maso obereme a nakrájíme na malé kousky, vrátíme ho do polévky, přidáme podušenou zeleninu, přidáme šafrán a povaříme pár minut.
  • 3
    V rendlíku přivedeme k varu trochu vody, osolíme a na hrubém struhadle strouháme těsto na zavářku rovnou do vroucí vody. Promícháme a povaříme pět minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Do talířů vložíme porci zavářky a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.