Slepičí polévka se šunkou a vejci
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1700mililitrůVoda pitná
- 2kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 1kusLibeček
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý celý
- 0,5kusSlepice
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5kusPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a zvolna přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou doměkka.
- 2Asi 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
- 3Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme, přidáme maso, na nudličky nakrájenou šunku a jen necháme přejít varem.
- 4Na talíře vložíme vždy polovinu uvařeného vejce, zalijeme polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.