Slepičí vývar s nudlemi
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceHouby sušené
- 200gramůCeler bulvový
- 130gramůMrkev kořen
- 130gramůPetržel kořen
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 6lžicNudle vlasové
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceLibeček
- 2stroužkyČesnek
- 1,7litryVoda pitná
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Zeleninu opláchneme a oloupeme, polovinu slepice očistíme, případně ještě rozpůlíme, česnek rozdrtíme. Cibuli neloupeme, jen rozpůlíme.
- 2Slepici vložíme do vody s lžičkou soli a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Poté přidáme česnek, sušené houby, kořenovou zeleninu, koření, libeček a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké. Vývar přecedíme, vložíme do něj uvařenou nakrájenou zeleninu podle chuti, část masa ze slepice, které jsme nakrájeli na kousky a zvlášť uvařené vlasové nudle podle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.