Slezská čočková polévka

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
18 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a dáme ji vařit do 500 ml osolené vody.
  • 2
    Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Mrkev, celer, petržel a brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm kousky slaniny, pak přidáme a krátce osmažíme nakrájenou cibuli, nakonec přisypeme připravenou zeleninu a také ji krátce osmažíme. Směs promícháme s bramborami, opepříme a osolíme, vlijeme k ní vodu s částečně předvařenou čočkou a vše vaříme doměkka. Polévku na závěr dochutíme octem a solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Slezská čočková polévka
Polévka byla moc dobrá. Část slaniny jsem nechala na ozdobu. Krásně tam zavoněla. Pošmákla jsem si 😉