Slovenský hovězí guláš

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, polovinu nakrájíme na malé kousky, polovinu na nudličky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Na nudličky nakrájenou zeleninu uvaříme v solené vodě, měkkou ji přecedíme přes síto a necháme okapat.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Pak přisypeme polovinu nakrájené zeleniny, chvíli ji smažíme a přidáme kostky masa, které za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a sůl. Vše pokropíme trochou octa, promícháme a necháme přikryté dusit. Během dušení občas mícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
  • 4
    Když je maso měkké, vyjmeme je z pánve, k šťávě přilijeme zbytek oleje, poprášíme moukou a zamícháme. Pak do šťávy ještě přidáme hořčici, smetanu, cukr a přilijeme další část vývaru. Dobře rozmícháme a necháme dalších 20 minut vařit. Během vaření občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
  • 5
    Krátce před koncem vaření do omáčky přidáme uvařenou, na nudličky nakrájenou zeleninu. Omáčku dochutíme solí a octem, promícháme, vložíme zpět maso a vše necháme ještě chvíli povařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.