Slovinský salát
50 min.
Ingredience
- 100gramůFazole
- 200gramůBrambory
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusSalát hlávkový
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zvlášť uvaříme předem namočené fazole, oloupané brambory a očištěný celer. Uvařené brambory a celer nakrájíme na kostky.
- 2Smícháním octa, šálku vody, cukru, soli a pepře připravíme marinádu. Přidáme do ní hořčici a na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninu. Dobře rozšleháme.
- 3Marinádou přelijeme směs fazolí, brambor a celeru. Salát necháme chvíli proležet v chladu.
- 4Před podáváním vmícháme do salátu omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát a oloupanou, nasekanou cibuli. Obložíme polovinami natvrdo uvařených vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.