Smažená prsa perličky s jogurtovým dipem
45 min.
Ingredience
- jogurtový dip
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2decilitryJogurt bílý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- na smažení
- příloha
- 1kusSalát kadeřavý
- těstíčko
- 1lžíceSezam - semena
- 150gramůMouka cizrnová
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 1lžíceOlej olivový
- 450gramůPerlička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Prsa perličky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme je do mísy a smícháme je se solí, citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme 15 minut odležet.
- 2V misce si připravíme těstíčko: smícháme cizrnovou mouku s olejem, vodou, kmínem, pepřem, koriandrem a sezamem.
- 3Připravíme si jogurtový dip: v míse si rozmícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, drobně posekaným omytým koprem, solí, bílým pepřem a prolisovaným česnekem.
- 4V woku si rozpálíme olej. Proužky masa protáhneme těstíčkem a zprudka je dozlatova osmažíme.
- 5Na talíře dáme omyté listy kadeřavého salátu, na který poklademe smažené nudličky masa. Podáváme s jogurtovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.