Smažená rybí kolečka

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody na 15-20 minut, až změknou. Rybu dáme vařit do mléka s bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme asi 10 minut.
  • 2
    Mléčný vývar slijeme a uschováme. Rybu necháme vychladnout,
  • 3
    sloupneme kůži, odstraníme kosti a maso rozdrobíme.
  • 4
    Brambory vsypeme do mísy, přidáme máslo a přilijeme tři polévkové lžíce z uschovaného mléčného vývaru. Vše rozšleháme na hladkou kaši, přidáme rozdrobené rybí maso a petrželovou nať, osolíme, opepříme a zamícháme.
  • 5
    Na talíř nasypeme strouhanku. Rukama vytvoříme ze směsi brambor a rybího masa 8 placiček o průměru 7 cm. Každou placičku nejprve namočíme do vejce, potom ji obalíme ve strouhance.
  • 6
    Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a placičky postupně 5 minut z každé strany osmažíme. Ihned podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.