Smažená rybí kolečka
40 min.
Ingredience
- 500gramůFilety z tresky tmavé
- 500gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1kusBobkový list
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPetržel - nať
- 175gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOmáčka tatarská
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody na 15-20 minut, až změknou. Rybu dáme vařit do mléka s bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme asi 10 minut.
- 2Mléčný vývar slijeme a uschováme. Rybu necháme vychladnout,
- 3sloupneme kůži, odstraníme kosti a maso rozdrobíme.
- 4Brambory vsypeme do mísy, přidáme máslo a přilijeme tři polévkové lžíce z uschovaného mléčného vývaru. Vše rozšleháme na hladkou kaši, přidáme rozdrobené rybí maso a petrželovou nať, osolíme, opepříme a zamícháme.
- 5Na talíř nasypeme strouhanku. Rukama vytvoříme ze směsi brambor a rybího masa 8 placiček o průměru 7 cm. Každou placičku nejprve namočíme do vejce, potom ji obalíme ve strouhance.
- 6Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a placičky postupně 5 minut z každé strany osmažíme. Ihned podáváme s tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.