Smažená vejce po gaskoňsku
40 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůProtlak rajčatový
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.
- 2Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka.
- 3Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem.
- 4Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.