Smažená vejce po gaskoňsku

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.
  • 2
    Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka.
  • 3
    Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem.
  • 4
    Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.