Smažené hřebenatky ve vinné smetanové omáčce s šafránem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
295 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si hřebenatky. Odstraníme sval naproti jikrám a jikry oddělíme od masa. Maso i jikry pokrájíme na silnější plátky. Maso osušíme, opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve větším rendlíku svaříme vývar s vínem a šafránem. Pod poklicí vaříme zhruba čtvrt hodiny.
  • 3
    V hlubší pánvi na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme hřebenatky a za občasného obracení smažíme pět minut. Maso musí být průhledné. Dbáme na to, aby se maso nesmažilo dlouho, aby nebylo tuhé. Hřebenatky vyjmeme z pánve a dáme na mísu.
  • 4
    Na výpek na pánvi vlijeme svařené víno s vývarem a šafránem a vařením zredukujeme na polovinu. Poté zašleháme opatrně smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 5
    Restované hřebenatky vložíme do omáčky, zakapeme citronovou šťávou, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Hřebenatky s omáčkou a posekanou petrželovou natí servírujeme horké s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.