Smažené kuřecí kapsy
28 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůVepřové maso mleté
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Obalování
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
87 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, rukama dobře promícháme. Přidáme oloupaný, drobně nasekaný česnek, nastrouhaný muškátový ořech, směs ochutnáme a podle vlastní chuti přisypeme kari koření, můžeme ještě přidat sůl a pepř. Důkladně znova promícháme a vložíme na chvilku do lednice.
- 2Kuřecí prsa umyjeme, dlouhým nožem do nich uděláme co největší otvor, který potřeme máslem a naplníme připravenou směsi z mletého masa. Takto naplněné kapsy uzavřeme párátky a obalíme.
- 3Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přilijeme víno, vidličkou rozšleháme, do talíře nasypeme mouku, do dalšího pak strouhanku. Připravené kapsy obalíme nejdříve ve vajíčku, poté v mouce a nakonec ve strouhance.
- 4Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nízkou teplotu, naskládáme připravené kapsy a v rozpáleném oleji smažíme přibližně 8 minut, je dobré dobu smažení hlídat. (Smažit můžeme i na pánvi s olejem.) Hotové kapsy pokládáme hned na mělké talíře, přidáme vhodnou přílohu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.