Smažené plněné karbanátky
25 min.
Ingredience
- Na obalování
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůHovězí maso mleté
- 2litryOlej slunečnicový
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceOlivy bez pecky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3334 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
347 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso položíme do misky, přidáme oloupaný, drobně nakrájený česnek, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, sůl, pepř, přisypeme strouhanku, majoránku, drobně nasekané černé olivy a rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme placičky. Na každou položíme kousek sýra, konce spojíme, dlaněmi vytvarujeme kouli, kterou trochu zmáčkneme. Připravené karbanátky obalujeme.
- 2Obalování: Do 1 nádoby nasypeme strouhanku, do jiné zase mouku, do další rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, koření a všechno spolu vidličkou rozkvedláme. Připravené karbanátky obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v kořeněném vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 3Obalené karbanátky pokládáme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a smažíme asi tak necelých 5 minut. Ještě horké pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.