Smažené plněné karbanátky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3334 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
347 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso položíme do misky, přidáme oloupaný, drobně nakrájený česnek, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, sůl, pepř, přisypeme strouhanku, majoránku, drobně nasekané černé olivy a rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme placičky. Na každou položíme kousek sýra, konce spojíme, dlaněmi vytvarujeme kouli, kterou trochu zmáčkneme. Připravené karbanátky obalujeme.
  • 2
    Obalování: Do 1 nádoby nasypeme strouhanku, do jiné zase mouku, do další rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, koření a všechno spolu vidličkou rozkvedláme. Připravené karbanátky obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v kořeněném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 3
    Obalené karbanátky pokládáme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a smažíme asi tak necelých 5 minut. Ještě horké pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.