Smažené plněné žampiony
30 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule červená
- 3stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na obalování
- 200gramůStrouhanka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2litryOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3435 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
350 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony důkladně očistíme, sloupneme klobouky, nožičky odřízneme. Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní připravené žampiony a povaříme do poloměkka asi 5 minut. Potom je scedíme a necháme vychladnout.
- 2Obalování: Do vyšší nádoby rozklepneme celé vejce, nalijeme pivo, přidáme sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Do jiné nádoby nasypeme mouku a do další strouhanku.
- 3Mleté maso položíme do misky, osolíme, opepříme, česnek a cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky k masu, rukou dobře promícháme, přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať, celé vejce a ještě jednou promícháme. Vezmeme připravené klobouky žampionů a plníme je připravenou masovou směsí. Když máme všechny klobouky naplněné, tak je spojíme k sobě a takto spojené obalujeme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 4Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme obalené žampiony a smažíme je dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.