Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMandle
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2decilitryOlej olivový
- 2lžičkyOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
59 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v dostatečném množství slané vody, pak ji necháme odpařit a vychladnout.
- 2Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Omyté a okapané listy salátu nakrájíme na nudličky.
- 3Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky.
- 4V míse smícháme vychladlou rýži, vejce, mouku a mleté mandle, směs dochutíme pepřem a solí. Vytvarujeme z ní malé kuličky velikosti vlašského ořechu.
- 5Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm krátce osmažíme nakrájené cibulky a česnek, poprášené zázvorem. Osmahnutou směs přendáme do salátové mísy, přidáme k ní nakrájenou okurku a sójovou omáčku a vše důkladně promícháme.
- 6Do pánve přilijeme zbylý olej a rýžové kuliřčky na něm ze všech stran osmažíme dozlatova.
- 7Na servírovací talíře rozložíme nakrájený salát, na něj usmažené rýžové kuličky, přelijeme je okurkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.