Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink
45 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 50gramůCibule
- 1lžíceKari koření
- 15gramůSůl
- 12kusůBazalka
- 150gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 10gramůVejce křepelčí
- 150gramůMrkev kořen
- 400gramůSalát ledový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- Dresink
- 50gramůOlej olivový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
49 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout.
- 2Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách.
- 3Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem.
- 4Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.