Smaženky z tresky

100 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
566 mg
Cukr
237 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Solenou tresku rozlámeme na kusy a namočíme na 48 hodin do vody. V průběhu této doby vodu čtyřikrát vyměníme. Poté tresku ve vodě vaříme 20-25 minut. Vodu slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso vidličkami rozmělníme na kousky.
  • 2
    Brambory ve slupce uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme.
  • 3
    Na pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a opékáme 5 minut doměkka. Poté vše vyjmeme na papírové utěrky.
  • 4
    Připravenou tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor, přidáme nakrájenou petrželku, případně i nakrájené kapary. Vše důkladně opepříme a zamícháme. Vmícháme vejce, hmotu přikryjeme a na 30 minut vložíme do lednice. Podle chuti osolíme.
  • 5
    Na pánvi zahřejeme na 180-190 °C vysokou vrstvu oleje. Promíchanou bramborovou hmotu nabíráme lžící a tvoříme z ní kuličky, které 8 minut smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme maximálně 6 kuliček najednou, aby se olej příliš neochladil.
  • 6
    Osmažené kuličky vyjmeme na papírové utěrky, kde se zbaví přebytečného tuku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.