Smažený lilek s mátovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
66 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, rozložíme na tác a zasypeme solí(2 lžíce). Necháme půl hodiny vypotit, potom opláchneme a osušíme utěrkou. Zatím v misce vyšleháme bílý jogurt, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř do hladké omáčky. Na obalení si připravíme ušlehaná vejce, mouku smícháme se solí(5 g) a pepřem a strouhanku s nastrouhanými tvarůžky. Plátky lilku postupně obalíme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.