Smažený lilek s mátovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůLilek
- 3gramySůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 100gramůTvarůžky olomoucké malé
- 2decilitryOlej rostlinný
- Na omáčku
- 250gramůJogurt bílý smetanový
- 40gramůMáta
- 3gramySůl
- 3gramyPepř bílý
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
66 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, rozložíme na tác a zasypeme solí(2 lžíce). Necháme půl hodiny vypotit, potom opláchneme a osušíme utěrkou. Zatím v misce vyšleháme bílý jogurt, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř do hladké omáčky. Na obalení si připravíme ušlehaná vejce, mouku smícháme se solí(5 g) a pepřem a strouhanku s nastrouhanými tvarůžky. Plátky lilku postupně obalíme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.