Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli stát. Z mléka, hladké mouky, nastrouhaného sýru, vajec a soli umícháme těstíčko. Plátky lilku namáčíme do těstíčka a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme loupaná, nasekaná rajčata a uvedeme do varu. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme. Osmažené lilky upravíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.