Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli stát. Z mléka, hladké mouky, nastrouhaného sýru, vajec a soli umícháme těstíčko. Plátky lilku namáčíme do těstíčka a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme loupaná, nasekaná rajčata a uvedeme do varu. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme. Osmažené lilky upravíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.