Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami
55 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžícePažitka
- 1lžíceZázvor celý
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej sezamový
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceLimetková šťáva
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 8kusůŠalotka
- 150gramůHrachové lusky
- 100gramůKukuřice cukrová
- 4lžíceSezam - semena
- 4lžíceČernucha
- 150gramůTuňák obecný
- 80gramůTěsto Wonton
- 50gramůSalát římský
- 50gramůSalát Polníček
- 50gramůSalát Rosso
- 50gramůSalát kadeřavý
- 50gramůSalát listový Dubáček
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1,5lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. V misce smícháme nasekanou čerstvou pažitku se solí, mletým pepřem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, olivový a sezamový olej, pomerančovou a limetkovou šťávu a vše dohromady ušleháme.
- 2Ve wok pánvi rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje, přidáme na plátky nakrájené malé šalotky, nasekanou červenou chilli papričku, mladé hráškové lusky zbavené stopek a špiček a mladou cukrovou kukuřici. Směs při vysoké teplotě restujeme 3 minuty, až zelenina zkřehne. Horkou směs vysypeme do mísy, přelijeme ji asi čtvrtinou dresinku a odložíme.
- 3V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová a černuchová semínka a v nich postupně obalíme po obou stranách osolené a opepřené plátky tuňáka. Semena na rybu přitlačíme, aby dobře držela. Do pánve, ve které jsme restovali zeleninu, přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje, který zahřejeme na vysokou teplotu. Vložíme obalené rybí plátky a prudce je po obou stranách osmažíme. Když je ryba měkká, přemístíme ji na kuchyňské prkénko a vychladlou ji pak ostrým nožem nakrájíme na úzké proužky.
- 4Nakonec připravíme křupinky. Placičky z těsta wonton nakrájíme na tenké proužky, které v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme. Když proužky dostanou zlatohnědou barvu, z pánve je vyjmeme, necháme okapat a podle chuti osolíme.
- 5Opraný a na listy rozebraný římský salát smícháme s listy kadeřavého salátu, salátem Dubáčkem, Polníčkem, Rosso a s orestovanou zeleninovou směsí v míse, přidáme zbytek dresinku a vše dobře promícháme. Podle chuti ještě přisolíme a připepříme. Salátový základ rozdělíme na talíře a poklademe proužky smaženého tuňáka.
- 6Hotový salát servírujeme posypaný osmaženými křupinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.