Smetanová fazolová polévka s brambory

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Mrkev, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
  • 2
    K fazolím přilijeme zbylou vodu, přidáme mrkev, brambory i cibuli a povaříme.
  • 3
    Z másla a mouky usmažíme světlu jíšku, zašleháme do ní smetanu, přilijeme k fazolím, až budou poloměkké. Polévku osolíme, dosladíme, přidáme pepř, tymián, ocet a česnek, vaříme za stálého míchání, až budou fazole měkké. Poté polévku rozmixujeme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.