Smetanové rizoto
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 175gramůRýže loupaná
- 500gramůLosos - filety
- 10gramůPažitka
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2gramyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V páře uvaříme lososa. Lososa necháme zchladit a následně z něj odstraníme kosti a kůži. Vykoštěného lososa natrháme na menší kousky.
- 2Na másle opečeme cibuli. Do másla s cibulí vmícháme uvařenou rýži. Celou směs osolíme a opepříme. Nyní můžeme sundat z plotýnky.
- 3K rýži, másle a cibuli přimícháme petržel a lososa. Vše zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou a promícháme.
- 4Celou směs přendáme do zapékací misky. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů Celsia 30 minut. Jakmile ztuhne vajíčko, rizoto je hotové.
- 5Rizoto servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.