Šnečí vývar s játrovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 200gramůSterilovaní šneci v hovězím bujonu
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůVývar telecí
- 50mililitrůSherry brandy
- 15gramůKerblík
- 1špetkaŠafrán
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyBadyán
- Játrové knedlíčky
- 80gramůJátra husí
- 20gramůMléko odtučněné sušené
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 1špetkaMuškátový květ
- 3gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, badyán, šnečí maso a velmi zvolna vaříme půl hodiny. Ke konci vaření zakápneme sherry.
- 2Husí játra umeleme, vložíme do misky, přisypeme sušené mléko, strouhanku, sůl, pepř, mletý muškát, přidáme vejce a důkladně promícháme. Tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru. Knedlíčky povaříme asi 5 minut.
- 3Polévku s knedlíčky rozdělíme do talířů, posypeme kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.