Soluňské plněné brambory

95 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.
  • 2
    Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.
  • 3
    Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.
  • 4
    Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.