Soluňské plněné brambory
95 min.
Ingredience
- 550gramůPaprika červená
- 4lžíceVoda pitná
- 20gramůKoriandr čerstvý
- Náplň
- 4lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 90gramůČočka červená
- 450mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůOříšky piniové
- 40gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.
- 2Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.
- 3Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.
- 4Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.