Sopes s náplní picadillo
50 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůMouka kukuřičná
- 50gramůSádlo škvařené
- 300mililitrůVoda pitná
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3lžíceHrozinky
- 25gramůMandle
- 4lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaHřebíček
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí ve velké míse, přidáme vychlazené sádlo, krátce zapracujeme a přilijeme teplou vodu. Hněteme, až je těsto hladké a jdou z něho vytvořit kuličky. Zatím ho odložíme.
- 2V hrnci zahřejeme olej, přidáme maso a smažíme na prudkém ohni, až trochu zhnědne. Přimícháme drcený česnek, smažíme ještě 2 - 3 minuty, vsypeme nakrájenou papriku, sherry, protlak a koření. Smažíme dalších 5 minut, poté přidáme hrozinky a sekané mandle. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Maso musí být dobře propečené a směs vlhká, ne však mokrá. Udržujeme teplé.
- 3Těsto rozdělíme na 6 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vytvoříme placičky o průměru 10 cm. Smažíme na suché pánvi z obou stran do hněda. Přendáme na talíř a prohneme okraje, aby se vytvořil košíček.
- 4Naplníme směsí a podáváme horké. Můžeme posypat petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.