Špagetová polévka
26 min.
Ingredience
- Špagety
- 100gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- Vývar
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůOlej olivový extra panenský
- 10gramůOlej sezamový
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 1gramPepř černý mletý
- 1mililitrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
983 mg
Postup přípravy
- 1Špagety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme zhruba 15 minut. Řídíme se návodem na obalu. Špagety scedíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme v sítku okapat.
- 2Špenátové listy pokrájíme nahrubo, česnek posekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme sojovou omáčku, oba oleje, ocet, přidáme špenát, česnek, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, odstavíme. Do misek rozdělíme špagety, zalijeme špenátovým vývarem a podáváme. Každou porci podle chuti opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.