Špagetové placičky s ricottou a slaninou
50 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 120gramůSýr Gouda 45%
- 100gramůSlanina anglická
- 200gramůSýr Ricotta
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu.
- 2Goudu nastrouháme a smícháme ji s osolenou a opepřenou ricotou. Vmícháme vejce, nasekanou petrželku a na kostičky nakrájenou slaninu. Do této směsi vmícháme uvařené špagety a pořádně promícháme.
- 3Olejem vždy jen lehce potřeme pánev a na vidličku namotáme trochu špaget – množství je na vás, ale menší placičky se lépe otáčí. Osmažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.