Špagety italské
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyLilek
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůArtyčoky
- 125gramůOlivy černé
- 350gramůŠpagety
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2,5litryVoda pitná
- 6kusůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
17 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, lilky a citronovou šťávu a smažíme, dokud mírně nezhnědnou. Přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 20 minut. Vmícháme půlky artyčoků a olivy a povaříme 5 minut.
- 2Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špagety a necháme 10 minut vařit, poté scedíme, necháme okapat, přidáme zbylý olivový olej.
- 3Špagety dáme na servírovací mísu a zalijeme zeleninovou omáčkou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.