Špagety italské

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
17 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, lilky a citronovou šťávu a smažíme, dokud mírně nezhnědnou. Přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 20 minut. Vmícháme půlky artyčoků a olivy a povaříme 5 minut.
  • 2
    Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špagety a necháme 10 minut vařit, poté scedíme, necháme okapat, přidáme zbylý olivový olej.
  • 3
    Špagety dáme na servírovací mísu a zalijeme zeleninovou omáčkou.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.