Špagety po sicilsku
120 min.
Ingredience
- 1,5decilitryOlej olivový
- 2kusyLilek
- 350gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceMajoránka
- 60gramůOlivy černé
- 1kusPaprika žlutá
- 175gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
54 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Olivovým olejem vymažeme kulatý pekáč, dno pokryjeme pergamenovým papírem a potřeme olejem. Na kolečka pokrájíme neoloupané lilky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a postupně lilky smažíme po obou stranách. Poté dáme okapat. Do pánve přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud maso nezhnědne. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, worcester, majoránku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut za občasného míchání. Přidáme pokrájené olivy a papriku a 10 minut povaříme.
- 3Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vařící vodou. Procedíme a dáme do mísy. Přidáme i masovou směs a promícháme se špagetami.
- 4Po dně po stěnách ohnivzdorné mísy rozmístíme kolečka lilků, přidáme špagety, stlačíme, navrch dáme zbytek koleček lilků.
- 5V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Poté necháme stát 5 minut a vyklopíme na mísu. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.