Špagety podle Belliniho s lilky
45 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 450gramůRajčata
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 350gramůLilek
- 1hrstBazalka
- 115gramůSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme nahrubo pokrájený česnek. Mícháme a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme probublávat 20 minut.
- 2Mezitím do hluboké pánve nalijeme vrstvu rostlinného oleje 1 cm vysokou. Po várkách fritujeme lilek nakrájený na malé kostičky 5 minut, až je měkký a zlatavý. Kostičky vyjmeme a necháme oschnout na papírových utěrkách.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, přidáme lilek do omáčky, dobře prohřejeme. Ochutnáme, dle potřeby dokořeníme.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a nasypeme bazalku a nastrouhanou Ricottu. Promícháme a ihned podáváme posypané zbylou Ricottou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.