Špagety s bramborami a fazolkami
40 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 40gramůSýr Parmezán
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 8lžicOlej olivový
- 300gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 50gramůOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Piniové oříšky nasucho opražíme. Česnek oloupeme a rozmixujeme s lístky bazalky, citronovou šťávou, rozdrobeným sýrem a 2/3 pinií. Nakonec vmícháme olej.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na osminky a vaříme v osolené vodě asi 20 minut.
- 3Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom k nim přidáme špagety a vaříme dalších 8 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 4Fazolky a špagety vložíme s připraveným pestem do mísy. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily. Vše promícháme a opepříme.
- 5Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylými piniemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.