Špagety s česnekem a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 3stroužkyČesnek
- 25gramůPetržel - nať
- 10gramůChilli paprička sušená
- 800gramůPassata (drcená rajčata)
- 1lžíceKapary
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 50gramůOlivy černé
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
907 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- 2V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme.
- 3Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut.
- 4Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.