Špagety s česnekem a rajčaty

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
907 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme.
  • 3
    Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut.
  • 4
    Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.