Špagety s knedlíčky z mletého masa
50 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 150gramůJehněčí maso
- 150gramůHovězí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 400gramůŠpagety
- 100gramůHrášek mražený
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5hrstŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, napůl překrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek, omyjeme, osušíme a též nakrájíme na kostičky.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli, chilli papričku, zamícháme a vše necháme zpěnit. Na pánev přidáme konzervu rajčat i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou (podle chuti můžeme použít pálivou nebo sladkou). Takto připravenou omáčku povaříme asi 10 minut na mírném ohni pod pokličkou.
- 3V míse smícháme jehněčí a hovězí mleté maso, přidáme vejce, strouhanku a vše prohněteme. Dochutíme solí a cayenským pepřem, přidáme mletou papriku. Z připravené masové směsi tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do rajčatové omáčky, kde je asi 10 minut povaříme.
- 4Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 5 minut před dovařením těstovin přidáme do rajčatové omáčky hrášek.
- 5Opláchneme šalvěj, osušíme a nasekáme na jemno. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do omáčky. Vše promícháme, nastrouháme ovčí sýr. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme posypané sekanou šalvějí a strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.