Špagety s korsickou omáčkou

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srdcovky v lasturách vložíme do mísy, přelijeme je mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem písek z lastur. Srdcovky, které mají polámané schránky nebo po zaťukání nožem na schránku se neuzavřou, vyhodíme.
  • 2
    Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a drcené sušené chilli papričky (lze je vynechat) a opékáme asi 2 minuty. Vmícháme oloupaná a nakrájená rajčata, olivy (lze použít recept Ochucené olivy) a oregano. Za občasného míchání směs dusíme tak dlouho, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev poté přikryjeme poklicí a omáčku dusíme dalších 10 minut.
  • 3
    Podle návodu na obalu uvaříme špagety tak, aby byly měkké a zároveň pevné (al dente). Důkladně je scedíme a odložíme si 125 ml tekutiny, v níž se vařily.
  • 4
    Do omáčky vložíme srdcovky, přilijeme odloženou tekutinu ze špaget a 5 minut vaříme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.
  • 5
    Omáčku přelijeme do velkého hrnce. Přidáme špagety, podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.