Špagety s korsickou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 900gramůMušle srdcovky
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 900gramůRajčata
- 60gramůOlivy černé
- 1lžíceOregano čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Srdcovky v lasturách vložíme do mísy, přelijeme je mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem písek z lastur. Srdcovky, které mají polámané schránky nebo po zaťukání nožem na schránku se neuzavřou, vyhodíme.
- 2Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a drcené sušené chilli papričky (lze je vynechat) a opékáme asi 2 minuty. Vmícháme oloupaná a nakrájená rajčata, olivy (lze použít recept Ochucené olivy) a oregano. Za občasného míchání směs dusíme tak dlouho, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev poté přikryjeme poklicí a omáčku dusíme dalších 10 minut.
- 3Podle návodu na obalu uvaříme špagety tak, aby byly měkké a zároveň pevné (al dente). Důkladně je scedíme a odložíme si 125 ml tekutiny, v níž se vařily.
- 4Do omáčky vložíme srdcovky, přilijeme odloženou tekutinu ze špaget a 5 minut vaříme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.
- 5Omáčku přelijeme do velkého hrnce. Přidáme špagety, podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.