Špagety s lilkem a ricottou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Lilky omyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na silnější proužky, česnek posekáme najemno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme lilky, osmahneme, posypeme oreganem, mletým chilli kořením, přidáme česnek a lístky bazalky. Promícháme, orestujeme, přilijeme ocet, přidáme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut, aby se rajčata úplně rozpadla a omáčka zhoustla. Přidáme uvařené špagety, promícháme, prohřejeme a odstavíme.
  • 4
    Špagety s omáčkou upravíme na talíře, posypeme rozdrobenou ricottou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.