Špagety s lilkem a ricottou
45 min.
Ingredience
- 250gramůLilek
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 3gramyOregano sušené
- 3gramyChilli koření mleté
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůBazalka
- 10mililitrůOcet vinný
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 450gramůŠpagety
- 150gramůRicotta
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 2Lilky omyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na silnější proužky, česnek posekáme najemno.
- 3V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme lilky, osmahneme, posypeme oreganem, mletým chilli kořením, přidáme česnek a lístky bazalky. Promícháme, orestujeme, přilijeme ocet, přidáme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut, aby se rajčata úplně rozpadla a omáčka zhoustla. Přidáme uvařené špagety, promícháme, prohřejeme a odstavíme.
- 4Špagety s omáčkou upravíme na talíře, posypeme rozdrobenou ricottou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.