Špagety s olivami a lilkem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.
  • 2
    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.
  • 3
    Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.
  • 4
    Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.