Špagety s olivami a lilkem
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 4kusyLilek
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 150gramůOlivy černé
- 400gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.
- 4Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.