Špagety s omáčkou Puttanesca
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 2lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůChilli koření mleté
- 850gramůPassata (drcená rajčata)
- 1lžíceKapary
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 45gramůOlivy černé
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
187 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji asi 1 minutu, průběžně promícháváme při střední teplotě drcený česnek, petrželku a chilli.
- 3Vložíme rajčata a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou směs podusíme zhruba 5 minut.
- 4Do omáčky přidáme kapary, nakrájené ančovičky a nasekané olivy a dalších 5 minut mícháme. Podle chuti opepříme. Těstoviny zalijeme omáčkou a opatrně protřeseme, aby omáčka těstoviny rovnoměrně pokryla. Porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.