Špagety s omáčkou Puttanesca

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
187 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji asi 1 minutu, průběžně promícháváme při střední teplotě drcený česnek, petrželku a chilli.
  • 3
    Vložíme rajčata a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou směs podusíme zhruba 5 minut.
  • 4
    Do omáčky přidáme kapary, nakrájené ančovičky a nasekané olivy a dalších 5 minut mícháme. Podle chuti opepříme. Těstoviny zalijeme omáčkou a opatrně protřeseme, aby omáčka těstoviny rovnoměrně pokryla. Porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.